Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Το συγκρότημα κατοικιών "Πέτρα και Θάλασσα" αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για καλοκαιρινές και χειμερινές αποδράσεις στην Ήπειρο συνδυάζοντας διακοπές ταυτόχρονα με επιμορφωτικές αποδράσεις σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της Ηπείρου.

Πανέμορφες παραλίες αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια και εκκλησίες, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορείτε να επισκεφθείτε στην περιοχή. 

Επίσης ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου και τοποθεσίες με τουριστικό ενδιαφέρον, όπως: τα αρχαιολογικά μνημεία του Νεκρομαντείου, της Νικόπολης, της Δωδώνης, την Πάργα, τον ποταμό Αχέροντα, το Σούλι, τα νησιά των Παξών, την Κέρκυρα και άλλες κοντινές ή και μακρινές αποδράσεις όπως Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα.

Γύρω από την Πλαταριά

     

 

     Πλαταριά Ηγουμενίτσα (10km) Σύβοτα (12km) Πάργα (26 km)

 

Πλαταριά: Μπορείτε να επισκεφθείτε και να χαλαρώσετε σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες της. Οι παραλίες που θα βρείτε στην Πλαταριά ενδείκνυνται για κάθε λογής γούστο. Μπορείτε να βρείτε από ήρεμες που προτείνονται σε οικογένειες μέχρι γεμάτες ζωή και διασκέδαση κυρίως κατάλληλες για νέους.

Ηγουμενίτσα (10km): Η πρωτεύουσα του Ν. Θεσπρωτίας όπου είναι και ο πρώτος σε κίνηση λιμένας της δυτικής Ελλάδας, με τακτική επικοινωνία για Κέρκυρα και Παξούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Επίσης, προσφέρεται για βραδινή ζωή με τα μπαρ στα Πλατάνια και τα υπέροχα beach bars στην Παραλία του Δρεπάνου.


Σύβοτα (12km): Τα κοσμοπολίτικα Σύβοτα δεν έχουν χαρακτηριστεί τυχαία η «Καραϊβική της Ελλάδας»! Κορυφαίος τουριστικός προορισμός με ξεχωριστές φυσικές ομορφιές.


Πάργα (26 km): Η κοσμοπολίτικη και γραφική Πάργα με τα καταπράσινα νησάκια και το ιστορικό της Κάστρο.


Ποταμός Αχέροντας: Στους πρόποδες των βουνών του Σουλίου, οι πηγές του Αχέροντα. Μέσα σε ένα τοπίο, απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους. Η πλούσια βλάστηση και τα καθαρά νερά του ποταμού συνθέτουν ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς. Συνδυάστε διαδρομές στον Αχέροντα ποταμό με πεζοπορίες, ιππασία, canoe kayak.

 

Εξορμήσεις στα Επτάνησα

   

 

Κέρκυρα  Παξούς/Αντίπαξους Λευκάδα

 


Αξιοθέατα στις κοντινές περιοχές

     

 

Ποταμός Αχέροντας (40 km) Νεκρομαντείο (38 Km)  Σούλι και Θρυλικό Ζάλογγο (50km) Αρχαία Γιτάνη (24 km)

 

     

 

        Ιερά Μονή Γηρομερίου (32 km)                 Σαγιάδα - Γραφικό Ψαροχώρι (30 km)      Ιωάννινα - Αρχαία Δωδώνη ( 70 km)      Μέτσοβο-Ζαγοροχώρια-Τζουμέρκα (120 km)